Biggles in de Jungle

Biggles in de jungle
Title: Biggles in de jungle
Originele titel: Biggles in the jungle
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 20
Categorieën: ,
Book URL: GoodReads.com
Format: Paperback
Biggles is een man die de moeilijkheden niet uit de weg gaat. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij ze zoekt. Hij raakt daardoor meestal in benarde posities, maar gelukkig heeft hij er zich tot nu toe nog steeds uit kunnen redden. Maar of het hem in dit jungle-avontuur weer zal lukken?... Heel toevallig komt hij met zijn vrienden in de hoofdstad van Brits Honduras terecht, waar hij kennis maakt met de assistent-gouverneur. Deze man verkeert in een toestand van grote ongerustheid. Dat komt door de 'Koning der Bossen' oftewel de 'Tijger', de heerser van de jungle. Deze man maakt iedereen die zich op zijn terein waagt (waar hij naar een verborgen schat zoekt) tot slaaf. Bovendien zet hij de indianen aan tot oproer en wordt hij verdacht van smokkelarij. Biggles zou zijn reputatie tekort doen als hij hier niet op af ging. In zijn watervliegtuig trekken hij en zijn makkers erop uit en wat zij ontdekken overtreft hun stoutste verwachtingen... Helaas weet de 'Tijger', die door een spion gewaarschuwd is, hen te overmeesteren. Zal het Biggles lukken zichzelf en zijn vrienden uit deze netelige positie te bevrijden en de 'Tijger' onschadelijk te maken? Of wordt de dappere vlieger ditmaal verslagen?  Vanzelfsprekend weer een heel spannend verhaal!!

Samen met Ginger en Algy onderneemt Biggles een vakantie door met hun vliegtuig een reis door Zuid-Amerika te maken. In de hoofdstad van Brits Honduras ontmoetten zij hun vriend Carrutters, die hun op de hoogte brengt van de “Tijger”, oftewel “Koning der bossen”, die in de jungle een waar schrikbewind uitoefent bij het zoeken naar een schat. Met de hulp van een Indiaan weten de helden uiteindelijk de (koloniale) rust en orde te herstellen.

Weer een verhaal waarin de blanke superioriteit duidelijk aanwezig is.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-in-de-jungle/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }