Biggles in Brazilië

Biggles in Brazilië
Title: Biggles in Brazilië
Genre:
Serie:
Series Number: 77
Categorieën: ,
De villa van Biggles' oom Dickpa wordt belegerd door een troep schurken die achter een kostbaar geheim aanzitten. Wanneer Biggles en Algy op bezoek komen, vliegen de kogels hen om de oren. Oom Dickpa is ontdekkingsreiziger en heeft in de Mato Grosso, het woeste, bijna ontoegankelijke binnenland van Brazilië, een schat van de Azteken ontdekt. Biggles besluit zijn oom te helpen de schat in veiligheid te brengen. Gedrieën trekken zij in het geheim naar Brazilië, maar hun tegenstanders slagen erin hun spoor te volgen. De boevenbende blijkt goed georganiseerd te zijn en bezorgt hen heel wat moeilijkheden. Het is maar goed dat Biggles over een 'zesde zintuig' beschikt, dat hem waarschuwt voor gevaar, ander zouden zij dit avontuur net hebben overleefd. Biggles in Brazilië is weer zo'n adembenemend verhaal, waarvan captain Johns het geheim bezit.

Redelijk saai verhaal, waarin Biggles, Algy, Smyth en oom Dickpa op weg gaan naar Brazilië om een grote goudschat te zoeken.

Na de nodige avonturen lijkt het Biggles cs. uiteindelijk de schat te vinden, maar of ze er mee naar huis kunnen komen is een tweede.

Een aantal dingen vond ik wel leuk om te lezen, zoals het begin van het verhaal, en de scene met die mieren die het hele vliegtuig bedekten.

Lange tijd was het mij in het verhaal onduidelijk of ze nu IN de berg waren, want beschreven werd dat ze de sterren konden zien door een spleet in de rotsen, en dan leek het alsof ze weer buiten liepen.

Smyth was wat mij betreft een beetje een vlak personage, die eigenlijk alleen maar mee was als bagage.

No entries found for the "author" taxonomy.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-in-brazilie-biggles-77/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }