Biggles er op af

Biggles er op af
Title: Biggles er op af
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 27
Categorieën: ,
Als de oorlog voorbij, ziet het er naar uit dat er voor Biggles en zijn squadron een weinig opwindende tijd is aangebroken. En eerlijk gezegd zitten ze zich een beetje te vervelen. Maar de luchtpiraten waar Biggles spoedig mee te maken zal krijgen, vervelen zich beslist niet. Ze hebben het erg druk met het roven van juwelen en het onveilig maken van het luchtruim. Voor de autoriteiten een zorgwekkende toestand, maar voor Biggles een kans op een nieuw avontuur, want commodore Raymond belast hem met de opsporing en aanhouding van de bende. Via Duitsland en Italië leidt het spoor naar een oase in het hartje van de woestijn. Die ziet er vanuit de lucht op het eerste gezicht nogal vredig uit. Maar hoezeer de schijn kan bedriegen, zal de onzichtbare, maar efficiënte omheining van wat het hoofdkwartier van de bandieten blijkt te zijn, weldra bewijzen. Eenmaal doorgedrongen in het hol van de leeuw, zou Biggles bijna wensen nooit aan de onderneming begonnen te zijn, want het verlaten van deze onheilspellende plek zal nog veel moeilijker blijken.....

Aardig verhaal. Maar niet een van de beste.

De oorlog is voorbij, en Biggles en zijn team zitten op het verlaten hoofdkwartier van het 666e squadron te overdenken wat zij verder moeten doen. Kolonel Raymond blijkt zijn oude baan als assistent hoofdcommissaris bij Scotland Yard al weer te hebben opgepakt en doet een voorstel.

Biggles en zijn team worden gevraagd om Scotland Yard te helpen bij het oplossen van juwelendiefstal, waarbij mogelijk gebruik gemaakt werd van vliegtuigen.

Na een speurtocht die hen over de halve wereld jaagt, lukt het Biggles (uiteraard) om de bandieten op te sporen en te stoppen.

In mijn ogen wordt Preuss door Biggles koelbloedig gedood door hem vanuit een jachtvliegtuig neer te schieten. Het was dan wel een crimineel, maar als politieagent zou dit niet kunnen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-er-op-af/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }