Biggles en zijn makkers

Biggles en zijn makkers
Title: Biggles en zijn makkers
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 19
Categorie:
De avonturen die majoor Biggles in de lucht en op de grond beleeft, zijn over het algemeen geen grapjes. Daarom is het prettig dat er nu ook eens een boek over Biggles verschijnt waarmee je smakelijk kunt lachen. Toen tijdens de Tweede Wereldoorlog de strijd om Engeland in de lucht op zijn hoogtepunt was, werd majoor Biggles benoemd tot commandant van het 666e jachteskader. De lezer weet wel dat het de beroemde spitfires waren, die in deze luchtoorlog de spits hebben afgebeten. Ook het 'squadron' van majoor Biggles bestond uit deze venijnige jachtvliegtuigen. Maar de vliegtuigen zelf waren niet het belangrijkste. Veel belangrijker waren de mannen die ermee moesten vliegen, en het moet ronduit gezegd dat Biggles in dit geval een allerwonderlijkst stel knapen onder zijn bevel kreeg. Ze konden vechten als duivels, maar ze hadden lak aan alles wat naar tucht en orde rook. In de lucht waren ze mannen uit één stuk, maar op de grond hadden ze de vreemdste eigenschappen. Zo kon het voorkomen dat een van hen op het vliegveld aankwam in een tank in plaats van in een vliegtuig. Het is te begrijpen dat Biggles er zijn handen aan vol had deze club tot een goed squadron te maken. Maar het lukte hem de rare snuiters aaneen te smeden tot een gevechtsgroep die voor niets terugdeinsde en door nauwe banden van kameraadschap werd verbonden. Dit alles ging niet zonder een aantal forse avonturen, die in dit boek uitvoerig uit de doeken worden gedaan.

Review:
Een aantal korte verhalen in een bundel. Heb liever een lang goed verhaal dan 10 kleine.

Deze verhalen spelen zich allemaal af tijdens de start van het Biggles – squadron (het 666e squadron) aan het begin van de tweede wereld oorlog.

Pas onlangs realiseerde ik me dat het squadron nummer ook het duivelsgetal is.

Meer
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-zijn-makkers-biggles-19/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }