Biggles en het verlaten eiland

Biggles en het verlaten eiland
Title: Biggles en het verlaten eiland
Originele titel: Biggles takes it rough
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 64
Categorie:
ISBN: 9780340196007
ISBN13: 9780340196007
Goodreads Rating: 3.21
Format: paperback
Voor de Schotse kust liggen ontelbare kleine en minder kleine eilandjes. Sommige zijn bewoond, andere niet. Een ervan heet Tola en is het eigendom van Rod Macaster, die het van zijn vader heeft geërfd. Vroeger is Tola bewoond geweest en er staat zelfs een oud kasteel. Maar de mensen zijn er om de een of andere reden weggetrokken en het kasteel staat er verlaten en verwaarloosd bij. Rod wil zijn eiland weer leven inblazen, maar er is iets dat hem niet bevalt. Er broeit iets op Tola, hij weet alleen niet wat. En de Hooglanders op de vaste wal zwijgen als het graf. Zo staan de zaken als hij ten einde raad besluit een beroep te doen op Biggles' hulpvaardigheid. Inderdaad is hij aan het juiste adres, want Biggles interesseert zich voor het geval en gaat met Bertie, Algy en Ginger per helikopter naar het eiland. Dat schijnt toch niet zo onbewoond te zijn als het eruit ziet, want Rods boot blijkt door iemand tot zinken te zijn gebracht. Iemand die zelfs de rechtmatige eigenaar als pottenkijker beschouwt en die alles in het werk stelt om hem weg te werken. Maar Biggles laat zich niet zo gauw wegwerken, zelfs niet door een opzettelijk veroorzaakte brand, die hen in hun slaap moest verrassen. Zoiets maakt hem eerder nieuwsgieriger en nog vaster besloten de zaak tot het einde toe uit te pluizen. Dat gebeurde dan ook, zodat het mysterie van het verlaten eiland met recht aan de serie Biggles-avonturen kon worden toegevoegd.

Op een van de vele eilandjes voor de Schotse kust blijkt van alles aan de hand te zijn. Rod, die het beheer van het eiland had geërfd, merkt dat er vreemde dingen gebeuren. Vliegtuigen landen er, schepen zonder verlichting leggen er aan… etc.
Om een en ander uit te zoeken neemt hij contact op met Scotland Yard, en niet veel later arriveren Biggles en zijn vrienden om poolshoogte te nemen. Na vele avonturen lukt het ze om de bandieten te grijpen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-het-verlaten-eiland-biggles-64/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }