Biggles en het verdwenen vliegtuig

Biggles en het verdwenen vliegtuig
Title: Biggles en het verdwenen vliegtuig
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 67
Categorie:
Een privé vliegtuig verdwijnt, mét de piloot en een passagier. Is het vliegtuig verongelukt? Of heeft de passagier het gestolen en de piloot ontvoerd of zelfs gedood? Biggles van de luchtpolitie krijgt de opdracht het mysterie op te helderen. Samen met Ginger en Bertie stelt hij een onderzoek in. Bertie vindt een spoor, maar wanneer hij het probeert te volgen, verdwijnt hijzelf ook. Het spreekt vanzelf dat Biggles nu extra zijn best doet, nu ook het leven van zijn vriend in gevaar lijkt te zijn. Inlichtingen van de Franse politie doen vermoeden dat er een smokkelbende in het spel is. Het verdwenen vliegtuig wordt in Frankrijk gedwongen een noodlanding te maken. Biggles maakt een benauwd ogenblik door als hij de bende probeert in te rekenen, maar gelukig komt op het laatste moment van volkomen onverwachte zijde redding opdagen.

Review:
Niet het meest spannende verhaal uit de Biggles-serie.

Het verhaal:

Tijdens een rondvlucht verdwijnt een toestel en er wordt niets meer van vernomen. De eigenaar van het toestel neemt na een paar dagen contact op met de luchtvaart-politie en die stelt een eigen onderzoek in. Zij komen tot de ontdekking dat de passagier van het vermiste toestel een piloot is die door de RAF is ontslagen.
Bertie weet deze piloot te vinden en volgt hem. Helaas moet zijn toestel een noodlanding maken, op dezelfde weiland waar het achtervolgde vliegtuig landde. Bertie krijgt de keuze om mee te doen met een smokkel-operatie.
Tijdens deze operatie wordt het toestel beschoten en stort neer in een moeras in Frankrijk.

Samen met Gaskin, Ginger valt Biggles de boerderij binnen waar piloot gevangen wordt gehouden.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-het-verdwenen-vliegtuig-biggles-67/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }