Biggles en het koningsgraf

Biggles en het koningsgraf
Title: Biggles en het koningsgraf
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 80
Categorieën: ,
Waar goud is, zijn moeilijkheden' zegt Biggles en tijdens zijn verblijf in de Sahara krijgt hij van de laatste meer dan genoeg. De jonge amateur-archeoloog Adnan Mander is op zoek naar een koningsgraf, dat een fabelachtige schat moet bevatten. Zijn metgezel Hassan Sekunder blijkt echter een hoogst onbetrouwbaar individu en Biggles arriveert maar op het nippertje om Mander te redden. Het koningsgraf verbergt een verschrikkelijk geheim, Biggles' kamp wordt vernield, de benzinevoorraad is verdwenen en een giftige slang heet hen welkom: alles bijeen had Biggles een andere voorstelling. van Oosterse gastvrijheid! Dan komt de beslissende ontmoeting met de gevaarlijke Sekunder en Biggles raakt danig in het nauw. In de verzengende hitte van de Sahara beleeft Biggles aldus een opwindend avontuur, dat de lezer van begin tot eind ademloos zal volgen

Review:
Had niet veel met dit boek op. Het begon aardig, met beschrijving van de omgeving, maar daarna werd het weer veel van het zelfde.

Biggles, Ginger en Bertie worden door commodore Raymond verzocht op zoek te gaan naar een jongen die van een expeditie in Egypte niet meer terug gekomen was.

Na een paar dagen worden de voorraden van het team vernield, zodat Biggles nog maar een paar dagen heeft om de jongen te vinden. Dit gebeurt al snel.
Adrian vertelt wat er is gebeurt, dat Sekunder, zijn reisgenoot hem had achtergelaten om te sterven, zodat hij de schat voor zich zelf kon houden.

Nadat Sekunder weer op het toneel verschijnt doet hij Adrian een voorstel, die inhoudt dat zij samen het vliegtuig van Biggles zouden innemen, en de schat meenemen. Adrian weigert.

Het slot brengt een verrassing

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-het-koningsgraf-biggles-80/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }