Biggles en het geheime wapen

Biggles en het geheime wapen
Title: Biggles en het geheime wapen
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 45
Categorie:
Het verongelukken van vliegtuigen is in de geschiedenis van de luchtvaart geen ongewoon verschijnsel. Maar toen in Londen steeds meer berichten binnenkwamen over toestellen die naar Dakar op weg waren en nooit op hun bestemming aankwamen, begonnen de autoriteiten dat, zacht uitgedrukt, alarmerend te vinden. Temeer omdat er geen enkele reden was om aan te nemen dat er met de bemanning of de machines iets niet in orde zou zijn. Nu had men op Scotland Yard niet voor niets een speciale afdeling, de luchtpolitie, die onder de bekwame leiding van majoor Bigglesworth reeds vele malen haar doeltreffendheid had bewezen. Toen Biggles derhalve een opdracht tot onderzoek in deze affarie kreeg, kwamen bepaalde feiten hem zo onwaarschijnlijk voor dat hij al spoedig tot het vermoeden kwam dat de ongelukken niet zo toevallig waren als de argeloze toeschouwer misschien zou denken. Om de proef op de som te nemen, vertrok hij met Ginger, Algy en Bertie naar Afrika. Maar als zij gedacht hadden gauw met de vijand te kunnen afrekenen, kwamen ze toch wel bedrogen uit. Want een onzichtbare tegenstander kan zelfs voor de strijdlustigste politiepiloten een onaangename verrassing betekenen!

Review:
Er zijn een aantal vliegtuigen verdwenen, maar alleen maar als er belangrijke personen in zitten. Om dit een halt toe te roepen vliegt Biggles zelf de route die de andere toestellen ook namen. Na een tijdje merkt hij dat de koers van het vliegtuig begint af te wijken en wordt hij gedwongen te landen.

Erich van Stalhein doet in dit boek weer mee. Nadat hij ontdekte dat Biggles gevangen zit in een kamp en de volgende dag doodgeschoten zou worden, wil hij hem helpen ontsnappen, op voorwaarde dat Biggles hem mee neemt.

Biggles weet te ontsnappen, en lost na een paar spannende belevenissen, het geheim op.

De nodige stereo-typen worden weer voor de dag gehaald

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-het-geheime-wapen-biggles-45/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }