Biggles en de verborgen schat

Biggles en de verborgen schat
Title: Biggles en de verborgen schat
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 55
Categorieën: ,
In de Eerste Wereldoorlog heeft het Duitse oorlogsschip, de 'Dresden', een op de Engelsen buitgemaakte schat verborgen op Tierra del Fuego, een eilandengroep aan de zuidpunt van Zuid-Amerika die wij gewoonlijk Vuurland noemen. De kapers hadden voor hun doel een van de kleinere eilandjes van de groep uitgekozen. En daar zou de schat nu nog steeds liggen, ware het niet dat Biggles' ex-vijand von Stahlhein hem van het bestaan ervan op de hoogte heeft gebracht. Nu wilde het toeval dat er in de buurt van Vuurland twee Engelse natuurvorsers, Carter en Barlow, spoorloos verdwenen waren, een feit dat Biggles dankbaar aangreep om zijn aanwezigheid in deze streek te verklaren. Want dat Biggles, Algy, Bertie en Ginger dit onherbergzame oord voor hun plezier zouden bezoeken, zou waarschijnlijk geen weldenkend mens geloven. Of ze dan nog iemand anders op het eiland zouden tegenkomen? Het lijkt inderdaad vreemd, maar Biggles' ervaring had hem geleerd dat zelfs op de meest afgelegen plekjes ter wereld spionerende ogen en oren aan het werk zijn. Een ervaring die ook nu weer door de feiten gesteund worden...

Review:
Weer eens een ouderwets gezellig avontuur van Biggles cs.
Eric von Stalhein, ooit Biggles’ grootste vijand, laat weten dat er ergens op een van de eilanden bij Chili een goudschat begraven ligt. Deze schat werd tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers buitgemaakt. Alleen de exacte locatie was onbekend.
Commodore Raymond verzoekt Biggles om te proberen deze schat te vinden, zonder dat anderen hiervan op de hoogte raken. Om de zaak een officieel tintje te geven, krijgt Biggles tevens het verzoek om uit te kijken naar een tweetal vermiste Britse plantkundigen, die in de omgeving bezig waren met het zoeken naar zeldzame planten.

Tijdens een van de zoektochten ontdekken ze de twee Britse geleerden, die na het zinken van hun jacht vastzaten op een onbewoond eiland. Zij vertelden Biggles dat zij het goud hadden gevonden, en verplaatst hadden. Tijdens deze actie werden ze door een onbekende beschoten en raakte een van hen gewond. Daarop vluchten zij met hun jacht, dat tijdens een storm verging.
Biggles waagt een poging om de exacte locatie van het goud te vinden, maar Guntermann, zijn vijand, probeerde nog een truc.

Uiteindelijk weet Biggles alles tot een goed einde te brengen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-verborgen-schat-biggles-55/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }