Biggles en de valsemunters

Biggles en de valsemunters
Title: Biggles en de valsemunters
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 34
Categorieën: ,
ISBN: 9780006914419
ISBN13: 9780006914419
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.66
Valsemunterij bestaat al zolang als het geld zelf. En hoewel dit verschijnsel veel mensen zal blijven verontrusten, is men er in politiekringen wei aan gewend geraakt. Tenminste zolang het blijft bij de kleine kruimelzaakjes die met de regelmaat van een klok de kop opsteken. Maar de bende die nu aan het werk was, werkte zo goed georganiseerd en op zo grote schaal dat het een ware ramp zou betekenen als niet spoedig en afdoende werd ingegrepen. In deze omstandigheden was het vanzelfsprekend dat men Biggles verzocht de grote strijd aan te binden. Het eerste wat hem te doen stond, was het localiseren van het hoofdkwartier Geen geringe opgave als men bedenkt dat de bende vermoedelijk van vliegtuigen gebruik maakte en hun geldfabriek dus op elk denkbaar plekje ter wereld kon staan. Maar nuchter redeneren en een grote dosis ervaring brachten Biggles al gauw op het goede spoor en dat leidde naar de Afrikaanse jungle, waar al zoveel misdadigers in Biggles' loopbaan zich een veilig toevluchtsoord hadden gedacht. Wat dat betreft schenen deze schurken gelijk te krijgen. Want hoewel Bertie en Ginger als toeristen wisten door te dringen in het zogenaamde vakantieoord voor jagers op groot wild, bleken de voorzorgsmaatregelen van de vijand zo geraffineerd dat zij spoedig weerloze gevangenen waren. Hun enige kans op redding lag in een ijlboodschap aan Biggles Maar hoe konden ze dat onopgemerkt klaarspelen?

De Tweede Wereldoorlog is over, en Biggles en zijn vrienden hebben luchtgevechten achter zich gelaten en jagen in dit verhaal op een internationale bende valsemunters, die, verborgen achter de dekmantel van een reisbureau dat rondvluchten en jaag-reizen op groot wild organiseert.
Een ex-nazi , exploderende sigaren en internationale criminelen zijn de ingrediënten voor een spannend jongensboek

De stereotypische houdingen van de karakters doen tegenwoordig ouderwets aan, maar passen goed bij de tijd waarin het verhaal speelt.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-valsemunters/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }