Biggles en de slaven van de Mongool

Biggles en de slaven van de Mongool
Title: Biggles en de slaven van de Mongool
Author:
Serie:
Series Number: 78
Categorie:
In een nauwelijks bekend gedeelte van Mandsjoerije komt Biggles in groot gevaar. Door te doen alsof hij ook tot de slaven behoorde, was hij er ongemerkt in geslaagd door te dringen tot in het hol van de leeuw, of liever van de Mongool. Maar hij merkte al gauw dat weer eruit komen heel wat moeilijker was. Er valt echter geen tijd te verliezen: grote belangen staan op het spel. Zal het hem lukken weer te ontsnappen en te verhinderen dat de krankzinnige Mongool heel de wereld tot zijn slaven maakt? Door de bestrijding van dit gevaar aan Biggles toe te vertrouwen, heeft men echter een goede keus gedaan. Dat moet op het einde zelfs de geslepen von Stahlhein toegeven.

Een aardig verhaal.

Een aantal (atoom)geleerden verdwijnt spoorloos, en men staat voor een raadsel, tot er bij de Engelse ambassade in China een man kwam binnenlopen. Deze man was kon niet spreken, zijn tong was verwijderd, maar met handgebaren kon hij hun duidelijk maken een geheim had. Op zijn hoofd was met onuitwisbare inkt een plattegrond getekend, maar ook een geheim teken. Dit teken brengt de Engelse geheime dienst er toe om Biggles en zijn kornuiten te vragen een poging te doen om de ontvoerde geleerden te redden. Het probleem hierbij was dat de geleerden diep in China vast zaten.

Maar het lukt Biggles cs. om de geleerde vrij te krijgen, en tevens een eind te maken aan de slavernij waarin diverse mensen gevangen werden gehouden.

Dit verhaal maakt duidelijk dat de chronologie in deze serie nogal verward is, want in een eerder boek, [b:Biggles begraaft de strijdbijl|24012416|Biggles begraaft de strijdbijl (Biggles #52)|W.E. Johns|https://d.gr-assets.com/books/1464777246s/24012416.jpg|1049396], heeft Biggles nog juist Von Stalhein bevrijdt uit Russische gevangenschap, terwijl in dit deel ze weer tegenover elkaar komen te staan. Of.. heeft Von Stalhein zijn streken nog niet verleerd?

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-slaven-van-de-mongool-biggles-78/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner