Biggles en de miljonair

Biggles en de miljonair
Title: Biggles en de miljonair
Originele titel: Biggles and the Missing MIllionaire
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 60
Categorie├źn: ,
ISBN13: 9780755107131
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.17
Format: Paperback
Tegenwoordig zijn alle schepen uitgerust met radio en het gebeurt zelden dat een schip spoorloos verdwijnt. Nog minder vaak komt het voor dat een miljonair verdwijnt zonder iemand van zijn plannen op de hoogte te stellen. Als deze twee dingen gelijktijdig gebeuren en de verdwenen miljonair de eigenaar van het verdwenen schip blijkt te zijn, moet dat dan ook wel nieuwsgierigheid en ongerustheid verwekken in bepaalde kringen. In deze dagen, nu er zoveel snelle schepen op zee en zoveel snelle vliegtuigen in de lucht zijn, lijkt het op het eerste gezicht ook merkwaardig dat een belangrijk jacht een bedrijvige haven uit kan varen en even grondig en spoorloos kan verdwijnen als een rookwolk op een winderige dag. Als men echter bedenkt welk een groot deel der aardoppervlakte wordt bedekt door de oceanen, is er minder reden om verbaasd te zijn, temeer als blijkt dat de eigenaar van het schip niet gevonden wil worden. Tenslotte is het nog niet zo lang geleden dat een groot Portugees lijnschip met honderden passagiers aan boord de wereld in opschudding bracht door een andere koers te gaan volgen en ofschoon de positie van dat schip vrij nauwkeurig bekend was, waren er heel wat schepen en vliegtuigen nodig om het terug te vinden.

Biggles krijgt de opdracht om een vermiste miljonair op te sporen en indien mogelijk thuis te brengen. En het eindigt er mee dat hij een revolutie voorkomt.

 

(later meer)

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-miljonair/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }