Biggles en de landverraders

Biggles en de landverraders
Title: Biggles en de landverraders
Originele titel: Biggles goes to war
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 11
Book URL: GoodReads.com

Biggles krijgt het verzoek om te helpen met het opzetten van een luchtmacht in Maltovië.

In eerste instantie ziet hij er niet veel in, maar na een bezoek van vertegenwoordiger van een vijandig land,  besluit hij om toch in te stemmen met het verzoek.

Eenmaal aangekomen in Maltovië worden Biggles cs danig tegengewerkt door de opperbevelhebber van het leger, en dreigen Biggles en Algy voor het vuurpeloton te komen, maar uiteindelijk komt alles goed.

Als kind kon ik echt genieten van de verhalen van Biggles c.s., en nu kan ik nog wel eens een glimlach te voorschijn toveren bij het herlezen van de boeken, maar toch niet meer zo als vroeger.

Het plot loopt volgens het bekende stramien van W.E. Johns.
Biggles en zijn vrienden krijgen een geheimzinnige maar waardige bezoeker. Deze bezoeker legt uit dat hij uit zijn thuisland wordt bedreigd door het buurland, ondersteund door een Europees land. De man verzoekt om hulp. Dit wordt beleefd doch beslist door Biggles geweigerd.
Kort nadat deze bezoeker weer is verdwenen worden Biggles en de zijne opgezocht door een onbeleefde man die uit het buurland van de eerste bezoeker komt. Biggles besluit zijn eerder genomen beslissing te veranderen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-landverraders-biggles-9/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }