Biggles en de Kroonjuwelen (Biggles #46)

Biggles
Title: Biggles
Author:
Serie:
Series Number: 46
Categorie:
Kroonjuwelen schijnen altijd de speciale belangstelling te hebben genoten van hen die men in politiekringen zware jongens noemt. En omdat Biggles op zijn beurt weer speciale belangstelling koestert voor deze zware jongens, kan men het nauwelijks op rekening van het toeval schrijven dat hij althans eenmaal te maken kreeg met een zaak waarin kroonjuwelen een belangrijke rol speelden. Eigenlijk was het Algy die de zaak aan het rollen bracht. Toen hij namelijk gevolg gaf aan de uitnodiging van een zekere Boris Zarill om eens met hem op jacht te gaan, vond hij onder nogal alarmerende omstandigheden , niet zijn gastheer, maar diens zoon. Van hem hoort Algy dat Boris in werkelijkheid aartshertog van Moldavië is en sinds enige tijd spoorloos verdwenen. Vermoedelijk zit er politiek in het spel en Algy ziet deze vermoedens bevestigd als plotseling een zeer goede bekende op het toneel verschijnt. In een poging om te redden wat er nog te redden valt, komt het tot een openlijke strijd, waarin Biggles precies op tijd komt om zijn aandeel te leveren. Wie de oude bekende is die dit avontuur weer eens met zijn aanwezigheid opluistert, zal voor ervaren Biggles-lezers geen moeilijk raadsel zijn: natuurlijk Biggles' aartsvijand...

Auteur: W.E. Johns
ISBN: =””
Gem. Rating: 3.68
Mijn rating4
boekenplank: jeugd, 2016
Bookcrossing ID:

Review:
In dit Biggles verhaal wordt de echte hoofdrol m.i. gespeeld door Algy. Als deze in een sneeuwbui onderweg is naar het kasteel van een vriend, om hem de sleutel van dit kasteel terug te geven, besluit hij om in het verder lege kasteel te overnachten. Op een gegeven moment hoort hij de deur opengaan en ontmoet hij Charles, een jongen van zo’n 15 jaar. Deze verteld hem dat het kasteel van zijn neef is, en dat hij die probeert op te sporen, want deze neef Boris blijkt de rechtmatige heerser van Moldavie te zijn. Op dat moment krijgen ze het onaangename bezoek van … Erich von Stalhein.

Algy besluit de jongen te helpen zijn neef op te sporen, en vertrekt met hem naar Monaco, om daar opnieuw Von Stalhein tegen het lijf loopt. Dit keer was het te danken aan Biggles en Marcel dat ze het overleefden.
Nadat ze Boris eindelijk vonden, vertelde hij dat zijn vader en de vader van Charles vermoord werden nadat zij de kroonjuwelen hadden verstopt. Biggles besloot om samen met het team deze juwelen op te sporen om ze uit handen te houden van de Russen.


Een mooi verhaal, weer in de oude Biggles stijl.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-kroonjuwelen-biggles-46/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner