Biggles en de kidnapper

Biggles en de kidnapper
Title: Biggles en de kidnapper
Originele titel: Biggles and the poor rich boy
Auteur:
Genre:
Series Number: 58
Categorieën: ,
Book URL: GoodReads.com
Schotland is door zijn rijkdom aan riviertjes en beekjes een zeer gewild oord voor hengelaars. Maar als Biggles met een hengel naar de Hooglanden vertrekt, kan men er bijna zeker van zijn dat daar niet zozeer een liefhebberij achter steekt alswel een verzoek om discrete inmenging in een verdachte zaak. De oorzaak van Biggles' activiteiten lag deze keer in Amerika, waar een zekere Cesare Paola de enige zoon van de miljonair Rosario had ontvoerd om zijn langgekoesterde wraakgevoelens bot te vieren. De jonge Carlo, eindelijk verlost van de al te streng doorgevoerde ouderlijke bescherming, ziet de hele zaak meer als een uitstapje dan als een ontvoering die hem het leven kan kosten. Hij heeft twee liefhebberijen: vliegen en vissen. Hoewel Paola, nu Cornelli geheten, zijn plan keurig voor elkaar heeft, krijgt hij de eerste tegenslag te incasseren als de Adder en Mack, twee gangster-vrienden die een appeltje met hem te schillen hebben, hem op het spoor komen. De tweede tegenslag en eigenlijk de genadeslag is het feit dat Biggles zich met de zaak bemoeit. Maar dat zal hij pas beseffen als het uur van de afrekening alle betrokkenen ten tonele voert, ergens op een afgelegen plekje in het anders zo vredige Schotland.

Leuk verhaal, maar niet een van de beste uit de serie.

Biggles’ en zijn vrienden jagen achter een gekidnapte jongen aan. De jongen weet niet eens dat hij ontvoerd is. Het verhaal is eigenlijk een soort zoeken naar een naald in een hooiberg. Er zijn heel wat tevergeefse achtervolgingen per auto in plaats van vliegtuigen.

 

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-kidnapper-biggles-58/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }