Biggles en de interpol

Biggles en de interpol
Title: Biggles en de interpol
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 54
Categorieën: ,
'Met het pakken van de kleine mannetjes schiet je niets op', zegt Biggles ergens in dit verhaal. 'Want daarmee snij je het monster alleen maar een paar puntjes van zijn vangarmen af.' Met dat 'monster' bedoelt hij niet een of ander griezelig beest, maar een wijdvertakte bende die zich bezighoudt met de handel in verdovende middelen. Met de 'kleine mannetjes' van die organisatie hadden Biggles, Ginger en Bertie in Parijs al kennisgemaakt en wel -en dat gold speciaal voor Ginger- op niet al te zachtzinnige wijze. Maar daarmee mochten dan een paar ondergeschikte klusjesmannen zijn uitgeschakeld, voor het werkelijke oprollen van de bende was het natuurlijk nodig de grote man achter de schermen in handen te krijgen en de jacht op dit gevaarlijke heerschap werd dan ook al spoedig ingezet. En ditmaal was het Bertie die daarbij een verrassende rol speelde. Maar tenslotte belandden toch alle drie vrienden op een van de eilandjes in de Egeïsche Zee. Het werd een van de opwindendste Biggles-avonturen en tot op de dag van vandaag spijt het Algy nog altijd dat hij juist toen in Canada moest zijn voor een reeks lezingen, waardoor dit alles zijn neus voorbijging.

Auteur: W.E. Johns
ISBN: =””
Gem. Rating: 3.69
Mijn rating4
boekenplank: jeugd, 2016
Bookcrossing ID:

Review:
Samen met Marcel Brissac van de Franse politie en Eddie Ross van de Amerikaanse politie proberen Biggles, Bertie en Ginger op het spoor te komen van een bende drugs-smokkelaars. Ginger komt daarbij in gevaar, maar wordt net op tijd gered door Biggles en Marcel.

Bertie heeft een gewaagd plan, maar dat wordt doorzien door het hoofd van de smokkelorganisatie. Het lukt Biggles en Eddie om Bertie te bevrijden, en daarna ook de smokkelbende een gevoelige klap toe te brengen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-interpol-biggles-54/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }