Biggles en de atoomgeleerde

Biggles en de atoomgeleerde
Title: Biggles en de atoomgeleerde
Author:
Serie:
Series Number: 62
Categorieën: ,
Atoomgeheimen zijn kostbare zaken en een land met atoomheimen is een land met prestige. Regeringen van landen met atoomgeheimen hebben het drukker dan regeringen van gewone landen, niet het minst door het koesteren en beveiligen van hun atoomgeheimen. Als er dan een snodaard is die erin slaagt om met die geheimen op de loop te gaan, krijgt die regering het nog drukker dan anders. Met zo'n regering en zo'n schurk krijgt Biggles in dit nieuwe avontuur te maken. De regering is de Engelse, de schurk is de atoomgeleerde Neckel, die met documenten en al naar Peru is gevlucht en de autoriteiten van daar uit rustig zit te chanteren: ze mogen de papieren van hem terugkopen, maar de prijs mag natuurlijk niet aan de lage kant zijn. Tenslotte zijn er liefhebbers genoeg die voor dit soort geheimen wel het een en ander over hebben. De Engelse regering heeft echter één sterke troef, Biggles geheten, maar dat weet Neckel natuurlijk niet. Desondanks zal hij spoedig kennis met hem maken, want alle elektrische alen, verscheurende piranha's en vraatzuchtige aligators ten spijt weet Biggles de voortvluchtige te vangen en zo zijn land voor een ramp te behoeden. Maar bijna was iemand anders hem voorgeweest.....

In dit verhaal gaan Biggles en Bertie op jacht naar ene Neckler, die atoomgeheimen heeft gestolen van de Britse regering, en deze nu probeert te verkopen voor 1 miljoen. Onnodig om te zeggen dat de Britten hier weinig voor voelen, en Biggles verzoeken om deze man op te sporen en de papieren mee terug te nemen.
Hun pogingen worden bemoeilijkt door de moord op de receptioniste van het hotel, die af en toe eens post ophaalde voor Neckler.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-en-de-atoomgeleerde-biggles-62/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner