Biggles bij Scotland Yard

Biggles bij Scotland Yard
Title: Biggles bij Scotland Yard
Originele titel: Biggles' Second Case
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 33
Categorieën: ,
ISBN: 0340031581
ISBN13: 9780340031582
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.54
Format: pocket
Biggles en zijn vrienden hebben in dit avontuur een nieuwe baas. Als de oorlog ten einde is, komen zij namelijk in dienst bij Scotland Yard, het beroemde recherche-apparaat van de Londense politie. Natuurlijk krijgen zij daar geen gewoon baantje, maar zij worden belast met zeer speciale, vertrouwelijke opdrachten, bij voorkeur karweitjes waarvoor men mensen nodig heeft die met een vliegtuig kunnen omgaan. Zo'n opdracht is de opsporing van een zekere Von Schonbeck, een Duitse duikbootkapitein die als een piraat over de zeven zeeën blijft kruisen alsof de oorlog nog in volle gang was. Hij heeft daarbij kans gezien zich meester te maken van een miljoenenwaarde aan goud die in opdracht van de Engelse regering van Australië naar Engeland werd vervoerd. De opsporing van deze even brutale als meedogenloze zeeschuimer is op zichzelf niet zo moeilijk. Biggles heeft hem al gauw op de korrel. Maar als het dan tot een duel komt tussen de U-boot en het vliegtuig, blijkt de Duitser aan het langste eind te trekken en lijkt het lot van Biggles en zijn makkers bezegeld. Het drietal heeft echter de dood te vaak onder ogen gezien om ook nu niet te mogen rekenen op een kansje tot ontsnapping-op-het-nippertje. Die kans krijgen ze dan ook. Maar wat Biggles, Ginger en Algy niet weten, is dat op hetzelfde ogenblik voor hen alweer een andere levensgevaarlijke val is gezet. Von Schonbeck blijkt een tegenstander die de drie helden partij kan geven en meer dan dat! Als altijd een Biggles vol vaart en vonkende spanning.

Nadat de oorlog afgelopen was, meldde zich een man bij de autoriteiten van het bezettingsleger in Duitsland. Nog voor de man kon vertellen wat hij wou, werd hij neergeschoten door een andere man, die snel de benen nam.

Kort voordat de man overlijdt, verteld hij dat er op een eiland in de Stille Oceaan voor 5 miljoen Pond sterling aan goud verborgen ligt. Dit is door de bemanning van de U517 daar verborgen.

Tijdens de zoektocht naar dit goud, komen Biggles en zijn mannen er achter dat deze U-boot kapitein er niet van wil weten dat de oorlog voor bij is.

Snel leesbaar verhaal, dat de nodige spanning brengt. Er vallen weer de nodige doden in het boek.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-bij-scotland-yard/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }