Biggles als detective

Biggles als detective
Title: Biggles als detective
Originele titel: Biggles works it out
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 34
Categorieën: ,
Book URL: GoodReads.com
Goud, speciaal het roven en smokkelen van goud, is er meermalen de aanleiding toe geweest dat Biggles zijn bureaustoel in de steek liet om elders zijn politiewerkzaamheden te verrichten. Biggles' vrienden beschouwden deze speciale opdrachten doorgaans als zeer welkome uitstapjes en in deze zaak waren Bertie en Algy de gelukkigen. Het verzoek om bijstand kwam van Marcel Brissac, hun vriend en collega uit Frankrijk, die een verdacht zaakje in Australië op het spoor was gekomen. Maar nauwelijks was het Britse politievliegtuig daar geland of het moest op grond van bepaalde aanwijzingen al weer koers zetten naar Monaco, waar een oude bekende zijn twijfelachtige bijdrage tot dit avontuur begon te leveren en Bertie een gewaagde infiltratiepoging in de misdadige bende ondernam. Desondanks zou ook Monaco niet het eindpunt van de reis zijn, want voor het laatste bedrijf hadden de schurken het sobere, maar daardoor niet minder huiveringwekkende decor van de Sahara gekozen, waarin een legertje krijgshaftige Toearegs nog een belangrijk rol zou spelen.

Het schijnt dat de Engelse luchtvaartpolitie tijd kan besteden aan het vinden van een man die een knoop van zijn jas mist. Wat een geluk dat die man niet intussen iets anders heeft aangetrokken.

Op diverse plaatsen in de wereld vinden overvallen plaats. Steeds lijkt het er op dat er een vliegtuig gebruikt wordt. Samen met Bertie en Ginger vliegt Biggles naar Australië, waar een goudmijn is beroofd van het goud. De verdere ontwikkelingen spelen zich voor een groot deel af in Frans Afrika.
Bertie krijgt een baan aangeboden bij de dieven, en neemt deze aan, zodat hij dichter bij de bandieten zit. Toch blijkt al snel dat hij in gevaar is.

Erich von Stalhein speelt een kleine, doch belangrijke, rol in dit boek. Aan het eind van het verhaal schiet hij een van zijn mededaders in de maag, zodat hij kon vluchten.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-als-detective-biggles-34/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }