Bewakers van het fragment

Bewakers van het fragment
Title: Bewakers van het fragment
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789463083485
ISBN13: 9789463083485
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.12
Format: ebook
Mensen geboren onder de komeet zijn magiërs en een deel van de komeet is neergestort in de woestijn. Het bewaken van dit fragment is Thessa’s heilige missie. Het mag niet in verkeerde handen vallen. Magie is gevaarlijk en slecht. Wanneer Thessa ontdekt dat ze magie kan gebruiken, begint ze te twijfelen aan haar missie en aan alles wat ze heeft geleerd. Ver weg in het zuiden kan Myrthe niet meer genieten van haar magische krachten en worstelt met de pijn die ze heeft veroorzaakt. Ze wil geen magiër meer zijn en gaat op zoek naar een andere plek waar ze zich meer op haar gemak voelt. De nieuwe koning van Rhodas heeft het politieke systeem van Rhodas veranderd. De prijzen om je te laten behandelen door een dokter zijn betaalbaar geworden en magiërs mogen hun krachten ook voor andere zaken dan de geneeskunde inzetten. De straatjongen Thoran is een vertrouweling en vriend van de koning geworden en geniet van zijn nieuwe rol en het gebruiken van magie. Toch mist hij iets en wil zijn familie vinden. Niet iedereen is het eens met de veranderingen in Rhodas. De inquisitie en priesters waarschuwen voor het gebruik van magie en iemand zet zelfs magiërs op de brandstapel. Thoran, Myrthe en inquisiteur Oswald moeten samenwerken om de dader te vinden en vechten elk voor hun eigen geliefden, idealen en dromen.

Er is een nieuwe koning, en die heeft de wet veranderd. De magiërs mogen hun talenten nu ook voor andere zaken gebruiken. De dokters zijn betaalbaar geworden zodat iedereen er terecht kan.

Dit boek heeft veel intriges, en is spannend genoeg voor de doelgroep. Wel heeft het hier en daar wat last van tekstuele fouten maar dat maakt het verhaal er niet minder om.

Per hoofdstuk is duidelijk welk perspectief we te lezen krijgen. Het verhaal was op punten onduidelijk, en het leek alsof de schrijver niet goed weet welke kant op te gaan met het verhaal. Dit schijnt een trilogie te zijn maar een derde deel heb ik niet kunnen vinden.

Meer
Doktoren van de staat1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/bewakers-van-het-fragment/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }