Artemis

Artemis
Title: Artemis
Author:
ISBN13: 9789045212067
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.67
Format: ebook
Jasmine Bashara, roepnaam Jazz, ervaart de kleine stad waar ze woont als beklemmend: steeds maar weer dezelfde gezichten, dezelfde verhalen en de dagelijkse sleur van haar werk. Ze droomt van grote rijkdom en een beter leven op Aarde. Jazz is namelijk een van de handvol kolonisten die in Artemis woont, de eerste en enige stad op de maan. Het leven op Artemis is zwaar als je geen rijke toerist of excentrieke miljardair bent, en Jazz is verre van een van beide. Ze heeft torenhoge schulden, haar baantje als koerier levert nauwelijks genoeg op voor de huur van een klein appartement zo groot als een metalen doodskist, en haar ontluikende carrière als smokkelaar wil ook maar niet van de grond komen. Als een kans zich voordoet om dit allemaal achter zich te laten en eindelijk het leven te leiden waar ze al haar hele leven van droomt, peinst ze er niet over om neet te zeggen, zelfs al weet ze dat er een addertje onder het gras zit. De perfecte misdaad plegen is nooit eenvoudig - al helemaal niet op de maan - maar de reacties die haar spectaculaire daad teweegbrengt, had niemand kunnen voorzien en Jazz komt terecht in een samenzwering over de heerschappij van Artemis.

Review:
Een tijd terug las ik het boek ‘The Martian‘ van Andy Weir. Had er destijds al veel van gehoord, en vond het geweldig.
Nu dan kreeg ik het boek ‘Artemis’ van dezelfde auteur in handen, en dacht dat dit ook wel weer zo’n mooi geschreven en spannend boek zou zijn.

Niet dus… O. Het idee van de plot was goed, maar het hele boek viel tegen. Had geen enkel moment een ‘klik’ met de personages in het boek, en de flauwe woord-grapjes waren van een brugklas niveau. Dialogen kwamen nogal geforceerd over.

Het boek is vol met seksuele innuendos, en worden steeds herinnerd aan hoe sexy de hoofdrolspeelster is. Een deel van het plot wordt ingenomen door de uitvinding van een condoom, maar verder wordt daar niets meer mee gedaan.

De hoofdpersoon, de 26-jarige Jazz, gedroeg zich voor het merendeels van de tijd als een 15-jarige jongen met puberale grapjes.

Dit boek schijnt een GoodReads prijs te hebben gewonnen in de Science Fiction categorie.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/artemis/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner