Apocalyps

Apocalyps
Title: Apocalyps
Originele titel: Supernova
Series Number: 3
ISBN13: 9789463490931
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.41
Format: ebook
Het epische slot van de Rebellen-trilogie zit vol intrige en actie, tot de laatste, schokkende geheimen zijn onthuld. Nova en Adrian proberen hun identiteit nog steeds uit alle macht geheim te houden. Terwijl het gevecht tussen hun alter ego's en hun bondgenoten doorgaat, komt hun grootste vijand Gatlon City opeisen. Nova en Adrian zijn genoodzaakt om met leugens en bedrog hun dierbaren te beschermen. Hun grootste angsten dreigen werkelijkheid te worden, en als ze de kloof tussen helden en schurken niet kunnen dichten, zullen ze alle verliezen. Ook elkaar.

Einde van een trilogy, maar ik heb sterk het vermoeden dat dit nog niet het einde is van de ontmoeting met een aantal personen. Maar voor een groot deel verliep het verhaal traag.

Zeker in het begin gebeurde er weinig. Nova loog, Nova was een Anarchist, Nova was een rebel, Nova hield van Adrian, Nova loog, Nova…, nou ja noem het maar op. Eindelijk, een heel eind verder in het boek besloot Nova eindelijk aan welke kant ze stond.

Dan begint het verhaal te lopen, tot aan de slachtpartij in het stadion, halverwege het boek, daarna zakte het weer af.

Bijna alle personages deden domme dingen. Toen Danna eindelijk terug kon keren in haar normale lichaam en aangaf dat Nova (a.ka. Nachtmerrie) een verrader was, arresteerde zij Nova gelijk, waarna ze zonder rechtzaak naar de gevangenis werd gestuurd. Kapitein Chromium gaf, als een van de leden van de Rebellenraad, toe aan de eis van Genissa haar Nova te laten executeren tijdens een publieke optreden. Waarom kon Genissa dit eisen? Is dat niet iets wat de Raad hoort te beslissen tijdens een vergadering, niet ergens in het openbaar.
Narcissa geeft zich dan uit voor Nachtmerrie, zodat Nova vrijgelaten wordt uit de gevangenis, en gelijk veranderd iedereen weer van mening over Nova. Na haar vrijlating ging iedereen weer verder zoals voorheen. Ook Adrian. Adrian veranderde zo vaak en zo snel van mening dat het me zowat duizelde.

De hele serie had een rustige tempo en vooral gefocust op de ‘goede’ en ‘slechte’ kant, wat het betekend om een ‘held’ te zijn. Beide kanten geloven dat zij gelijk hebben. In dit deel leek het allemaal toe te werken naar een grote finale, die, voor mij, nogal als een anticlimax over kwam. Het redden van Ace van een publieke executie werd uitgesmeerd over meerdere hoofdstukken, gevolgd door de grote confrontatie tussen de Rebellen en de Anarchisten, en toen… was het over.

De epiloog werd gezien uit een ander perspectief. Eerst dacht ik dat het misschien Nova was, of eventueel Narcissa, maar niets bleek minder waar, het ging om Ekster. Hierdoor heb ik het gevoel dat er misschien toch nog een deeltje komt, of een nieuwe serie. Wie weet.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/apocalyps/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner