Alter ego

Alter Ego
Title: Alter Ego
Originele titel: Renegades
Series Number: 1
ISBN13: 9789463490078
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.14
Format: ebook
Alter ego is het eerste deel in een nieuwe serie van Marissa Meyer. Geheime identiteiten. Uitzonderlijke talenten. Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid. De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden - behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn... Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Verhaal dat soms wat langdradig was, en zeker een flink stuk korter had kunnen zijn.

Jaren lang werd de stad (land?) overheerst door criminele benden, tot de Rebellen opstonden en een eind maakten aan de chaos die heerste. Deze superhelden hebben, mede dankzij hun superkrachten orde gebracht waar er chaos was, sinds die tijd wordt de stad door hen geregeerd. De verslagen Anarchisten, waarvan sommigen ook superkrachten hebben, mogen in de stad blijven wonen, maar de Raad van de Rebellen legt hun zware regels op.

Toen zij 6 was, verloor het meisje Nova, haar ouders en baby-zusje door een actie van de Kakkerlakken, een rivaliserende bende. Zij wachtte tevergeefs op tussenkomst van de Rebellen. Haar oom heeft zich over haar ontfermd maar wordt later gedood tijdens een actie van de Rebellen. Het meisje zwoer wraak te nemen. Dan krijgt ze de kans om te infiltreren in de groep van de Rebellen. Zij wordt opgenomen in het team van Adrian, de aangenomen zoon van Kapitein Chromium de leider van de Rebellen. Langzaam krijgt ze gevoelens voor deze jongen.

Het boek heeft een prettige schrijfstijl, waardoor je door blijft lezen. Zowel de kant van Nova als die van de Rebellen voelen prettig aan, en soms vraag je je af wie er nu eigenlijk de slechterik was in dit verhaal.

Aanrader.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/alter-ego/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner