Airman

Airman
Title: Airman
Originele titel: Airman
Author:
ISBN13: 9789045107554
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.15
Format: Paperback
Op een donkere nacht verandert het leven van de veertienjarige Conor Broekhart in een nachtmerrie. Hij wordt vals beschuldigd van een afschuwelijke misdaad en in de kerker van een strafgevangenis gegooid. Het werken in de diamantmijn is zo zwaar dat overleven bijna onmogelijk is. Conor moet proberen vrij te komen. Hij wil zijn naam zuiveren, en hij wil zijn oude leven terug - zijn familie, zijn vrienden en... zijn prinses. Conor weet dat er maar één manier is om te ontsnappen: door de lucht. Hij zal iets moeten presteren wat nog nooit iemand gelukt is: een vliegmachine bouwen.

Voorspelbaar verhaal, dat toch nergens saai werd. Wel soms langdradig en sommige hoofdstukken zijn overbodig voor het verhaal. Hoewel dit boek geclassificeerd is als Fantasy heeft het hier weinig mee te maken, en zou ik het eerder onder YA/Fictie zetten.

Conor Broekhart, een 14-jarige jongen wordt, valselijk, beschuldigd van de moord op de koning, en naar het gevangenis-eiland Klein Saltee gestuurd. Overleven is daar haast onmogelijk. Er is maar een manier om er uit te komen, en dat is door te vliegen.

Gedurende zijn tijd in de gevangenis veranderd Conor. Hij schuwt het geweld niet, en wordt zelfs de leider van De Stormrammen, een gewelddadige groep mannen. Toch zal hij niet doden.

Wat me tegenviel waren de lange paragrafen waarin dingen beschreven werden

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/airman/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner