Aïn, de dood van de halfling

Aïn, de dood van de halfling
Title: Aïn, de dood van de halfling
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9789492337160
ISBN13: 9789492337160
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.00
Format: ebook
Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar. Een ontmoeting met twee wraaklustige elfen, vlak voor zijn einddoel, wordt hem bijna fataal. Als de elfen ontdekken dat Arktran niemand minder is dan hun neef, de halfling Aïn, stellen ze alles in het werk om zijn leven te redden. Elassar raadpleegt ten einde raad het geheimzinnige boek van Ulriach de Waanzinnige. Tenslotte zijn er geen elfengenezers aan deze zijde van de Nevelbergen en zonder magie ziet het er hopeloos uit. Het antwoord van Ulriach roept nog meer vragen op. Is Aïn de halfling uit het gedicht van de Zeven? En wat als hij sterft? Moet Elassar zijn belofte breken en daarmee het risico lopen dat de zwarte magiër hem vindt? Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lotsbestemming al eeuwen geleden op raadselachtige wijze in de kronieken van Ulriach is beschreven.

Geweldige fantasy verhaal. Middeleeuwse setting, de creaturen, de onvermijdelijke queeste,  het is er allemaal.  Het kostte me wel enige moeite om echt in het verhaal te komen.

De auteur heeft een geweldige wereld geschapen voor de queeste van Aīn. Ook heeft zij een vlotte schrijfstijl. Hoewel het boek de wereld dus goed beschrijft ging het niet echt leven. De hoofdpersoon laat amper iets van emoties zien, zelfs niet na de dood van zijn vader en de onthullingen van zijn ware identiteit deden hem schijnbaar weinig.

Meer
Kristalmagiër3
Eer en verraad4
De wolvenmeesteres5

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ain-de-dood-van-de-hafling-de-kronieken-van-ulriach-de-waanzinnige-book-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }