Agent 6

Agent 6
Title: Agent 6
Originele titel: Agent 6
Series Number: 3
Categorieën: ,
ISBN: 9789041419620
ISBN13: 9789041419620
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.82
Format: Paperback
Moskou, 1965. Het is de tijd van de Koude Oorlog. De Sovjet-Unie probeert zich na de gewelddadige moorden van Stalin en de chaotische jaren vijftig die daarop volgden, opnieuw te laten gelden. Voormalig agent bij de geheime dienst Leo Demidov heeft inmiddels een rustig leven opgebouwd met zijn vrouw Raisa en hun twee geadopteerde dochters. Wanneer zijn gezin wordt gevraagd naar New York te komen als onderdeel van een vredestoer om de verhoudingen tussen Amerika en Rusland te verbeteren, mag Leo niet mee. Terwijl hij zich paranoïde afvraagt waarom juist zijn familie hiervoor is geselecteerd, worden zijn grootste angsten werkelijkheid. Een tragische gebeurtenis verwoest alles wat hij liefheeft. Leo ziet geen andere mogelijkheid dan het heft in eigen handen te nemen en gaat op onderzoek uit. Hierbij deinst hij nergens voor terug, koste wat kost zal hij Agent 6 vinden, de sleutel voor dit mysterie.

Leo Demidov werkt niet langer meer bij de geheime dienst van Moskou en is daardoor automatisch verdacht. Hij kan niet mee met de ‘peace tour’ die zijn vrouw Raisa en dochters Zoya en Ellana gaan maken naar New York. Een tour die zou uitlopen in een tragedie

In de verschrikkelijke nasleep, Leo vraagt slechts één ding: de moordenaar die zijn familie vernietigd te vinden. Zijn verzoek wordt summier geweigerd. Verlamd door verdriet en achtervolgd door de noodzaak om precies te weten wat er gebeurde op die avond in New York, neemt Leo het heft in eigen handen. Het is een zoektocht die decennia overspannen, en neemt Leo mee over de hele wereld – van Moskou, naar de bergen van Sovjet-gecontroleerd Afghanistan, naar de achterbuurten van New York – in de zoektocht naar de man die de waarheid kent: Agent 6 .

Het is wat mij betreft een minderwaardige afsluiting van een trilogie die begint met Kind 44 en Kolyma. Er is niet veel spanning. Er zijn een aantal spannende momenten, ja, maar ze zijn allemaal maar tijdelijk. Leo lijkt in dit boek een ondergeschikte rol te spelen.

Het verhaal begint goed, met een stuk uit het verleden van Leo, maar dan, een sprong van 14 jaar verder en verderop in het boek weer een sprong verder in de tijd.

Als u geïnteresseerd bent in het lezen van deze trilogie zijn adviseer ik dat u stopt na het tweede boek. Verspil uw tijd niet met deze.

Meer
Child 441
Kolyma2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/agent-6-leo-demidov-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }